Se bilder:

Bilde 1 av 3

Fortsetter med voldsomme demonstrasjoner

Demonstranter stengte gater med brennende søppelkasser og møbler. Politiet i Barcelona svarte med gummikuler.

Hundrevis av demonstranter i Barcelona i Spania ropte «uavhengighet». De satte fyr på veisperringer og kastet brannbomber mot politiet torsdag kveld. Politiet svarte med gummikuler. De sprøytet hvitt skum som brukes til brannslukking.

Det skal ha vært fysisk kontakt mellom politi og demonstranter. Demonstranter skal også ha kastet steiner mot politiet. Det melder lokale medier.

Etter midnatt fredag var fortsatt tusenvis i gatene i Barcelona, ifølge en lokal kanal. Det er hovedstaden i den spanske regionen Catalonia.

Denne uka ble ni katalanske politikere dømt til lange straffer i fengsel. Politikerne hadde jobbet for at Catalonia skulle bli en egen stat. Dommene startet protestene.

Fredag er det ventet en enda større demonstrasjon i Barcelona. Da skal flere som har meldt seg på demonstrasjonstog andre steder, ende i Barcelona.

25.000 studenter streiket torsdag. De og folk som støttet dem, deltok i en demonstrasjon utenfor Barcelonas rådhus. Det melder politiet.

– Handlingene som vi har sett de siste dagene, vitner om den hjelpeløsheten vi føler. Det er når den spanske stat fortsetter å avvise uavhengighet og true oss. Mens Europa fortsetter å tie, sier David til nyhetsbyrået AFP. Han er en 23 år gammel regnskapsfører.

Quim Torra er Catalonias regionpresident. Han vil ha en ny avstemning om uavhengighet. Det sa han torsdag.

97 personer har blitt pågrepet. Det er siden protestene startet.

– Vi opplever episoder med mye vold i Catalonia. Det er utført av mindre grupper som er perfekt organisert, sier Fernando Grande-Marlaska. Han er innenriksminister i Spania.

Mer fra Verden

På forsiden nå