Verden

Trump vil endre lover for sosiale medier

Donald Trump er sint på Twitter og Facebook. Nå har han skrevet under en president-ordre. Det kan bety at lover blir endret. Sosiale medier kan få mindre beskyttelse.

Donald Trump er rasende på Twitter. Onsdag truet han om å komme med en president-ordre om sosiale medier. Nå har han skrevet under på en slik ordre. Det kan bety at en lov som beskytter sosiale medier kan bli endret. I dag er de de uten ansvar for hva brukerne skriver eller legger ut. De kan derfor ikke bli dømt i rettssaker for det brukerne gjør.

Trump er sint fordi Twitter har satt et merke på noen av meldingene han har sendt ut. De to første var lenker til det de mener er riktig informasjon. Trump mente det var "falske nyheter". Han sier Twitter blander seg i politikk. Han sier også at at Twitter nekter folk som er konservative å ha ytringsfrihet.

Trump la ut en ny melding etter at han skrev under på president-ordren. Den handler om protestene i Minneapolis. Trump skrev at militæret er klare til å støtte myndighetene. "Når plyndringer starter, så skal også skytingen starte" skrev han. Twitter merket den også. De mener den forherliger vold. Det er et brudd på reglene de har. Men de ville la den stå, fordi de mente folk burde få se den.

Bildet er en skjemdump av en melding som Donald Trump har skrevet på det sosiale mediet Twitter. Han sier militæret skal støtte de lokale myndighetene. De starter å skyte når plyndringen starter, skriver presidenten. Meldingen er merket med at den bryter reglene på Twitter. Den blir ikke slettet, fordi Twitter mener folk bør få lese meldingen. Den lyder: "These THUGS are dishonoring the memory of George Floyd, and I won’t let that happen. Just spoke to Governor Tim Walz and told him that the Military is with him all the way. Any difficulty and we will assume control but, when the looting starts, the shooting starts. Thank you!"


VOLD: Twitter mener at meldingen fra Trump forherliger vold. Det er et brudd på reglene. Men de vil la meldingen stå. De mener folk bør få se hva Trump skriver. Skjermdump: Twitter / @realDonaldTrump / Reuters / NTB scanpix

Siste utgave

På forsiden nå