Verden

Tok farvel med pappa

Politiet skjøt Rayshard Brooks. Torsdag tok familien og andre farvel.

Rayshard Brooks er død. Politiet skjøt ham i ryggen. De skulle pågripe ham i Atlanta i USA.

Men han gjorde motstand. Han fikk også tak i et elektrosjokk-våpen.

Brooks var afro-amerikansk. Folk har protestert mye mot rasisme den siste tiden. De har også protestert etter drapet på Brooks.

Brooks ble tirsdag bisatt i en kirke i Atlanta. Der pleide Martin Luther King å tale. King ble selv drept i 1968. Han kjempet for svartes rettigheter.

Mange ville ta farvel med Brooks. Han er et offer i kampen for rettferdighet og kampen for USAs sjel. Det sa pastor Raphael Warnock, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Dette handler om ham. Men det er også mye større enn ham, sa pastoren.

En politimann skjøt Brooks to ganger i ryggen. Politimannen er nå siktet for drap. De ville pågripe Brooks fordi han sov i en bil. Han var beruset.

I sin preken leste Warnock opp en lang liste. Den hadde navn på svarte personer. De har alle dødd i politiets varetekt de siste årene.

– Det er trist at vi har fått så mye øvelse i dette, sa han.

Tomika Miller er enken etter Brooks. Hun var kledd i hvitt, slik de fleste andre også var. Enkelte hadde på seg T-skjorter med bilder av Brooks.

Brooks hadde fire barn.

Nesten alle i kirken bar munnbind for å beskytte seg mot korona-viruset. Viruset har gått spesielt hardt utover de svarte i USA.

Martin Luther Kings datter talte også. Hun lovet at Brooks ikke hadde dødd forgjeves.

– Vi kan ikke stanse vårt rop etter rettferdighet og vår kamp for frihet. Vi kan ikke stanse våre demonstrasjoner før stemmene våre blir hørt, sa Bernice A. King.

Mer fra Verden

På forsiden nå