Verden
Bildet viser politi som har rykket ut til Nice sentrum i Frankrike torsdag. En person drepte minst tre personer med kniv. Etterpå er det meldt om flere angrep mot Frankrike.

Flere angrep mot Frankrike

En sikkerhets-vakt er skadd. Det er etter et angrep med kniv mot et fransk konsulat i Saudi-Arabia. I tillegg angrep en mann politiet i Avignon i Frankrike. En mann med kniv er pågrepet i Lyon.

Noen angrep et fransk konsulat i Jeddah med kniv. Det er en by i Saudi-Arabia. En sikkerhets-vakt er skadd, ifølge Frankrikes ambassade. Meldingen om angrepet kom etter angrepet i Nice i Frankrike torsdag.

Sikkerhets-vakten får behandling på sykehus. Personen er ikke livstruende skadd. Det sier den franske ambassaden til nyhetsbyrået AFP.

I tillegg angrep en mann med kniv politiet i den franske byen Avignon. Mannen ble skutt i angrepet. Det sier fransk politi.

Mannen skal ha ropt «Allahu akbar». Det er arabisk for Gud er størst. Det var da han gikk til angrep mot politiet. Først skal han ha truet folk som gikk forbi. Mannen ble skutt, ifølge kanalen BFMTV. Det har ikke kommet meldinger om at noen andre ble skadd.

Kanalen CNews melder at mannen som angrep, ble drept av politiet.

Fransk politi har også pågrepet en mann i byen Lyon. Meldingen kom torsdag ettermiddag. Mannen hadde kniv på seg. Han er fra Afghanistan.

Tidligere torsdag ble flere personer drept. Det skjedde i angrepet mot Notre-Dame-kirken i Nice. En kvinne fikk halsen skåret over. Flere ble skadd i angrepet.

Mange i deler av den muslimske verden er sinte på Frankrike. Årsaken er at Frankrike har forsvart at medier har trykket vitse-tegninger av muslimenes profet Muhammed.

Mer fra Verden

På forsiden nå