Verden
Bildet viser Farid Bouras. Han er advokat for nordmannen som er dømt til døden i Somaliland.

Sier nordmann ikke blir henrettet med én gang

En nordmann er dømt til døden i Somaliland. Landets utenriksminister sier det ikke kommer til å skje med én gang.

En norsk statsborger er dømt til døden for drap. Det har skjedd i Somaliland. Advokaten til nordmannen har snakket med utenriksministeren i Somaliland. Han sier nordmannen ikke kommer til å bli henrettet med én gang.

– Jeg har akkurat snakket med ham. Han forteller at det er ingenting som tyder på at den norske statsborgeren vil bli henrettet i løpet av de nærmeste dagene. Dommen er ikke rettskraftig, sa han. Han sa at nordmannen har mulighet til å anke dommen, sier Farid Bouras til kanalen NRK. Han er nordmannens advokat.

Yasin Haji Mohamoudom skal snakke om saken med presidenten i Somaliland. Det forteller advokaten.

– Myndighetene i Somaliland har ikke tenkt å gjøre noe nå. Han er trygg i vår varetekt, sa utenriksministeren. Men alt kan skje i Somaliland. Så lenge jeg ikke har en skriftlig ordre fra presidenten, må jeg jobbe videre, sier Bouras.

Nyheten ble kjent i Norge onsdag. Da meldte avisa Dagbladet om en 54 år gammel norsk statsborger. Han er dømt til døden i Somaliland.

Familiefaren sitter fengslet for drap. Påtalemyndigheten mener han har drept en yngre mann med vilje. 54-åringen hevder han ble angrepet på gaten uten forvarsel. Og at han forsvarte seg.

Den norske ambassaden i Nairobi i Kenya har hjulpet til i saken. Men det haster med mer hjelp fra norske myndigheter, sier advokaten.

– Vi vil kalle inn en representant for Somaliland i Norge. Det er til et møte i Utenriks-departementet så snart som mulig, sier Ragnhild Simenstad. Hun er departementets presse-talsperson.

Mer fra Verden

På forsiden nå