Verden
Statsminister Abiy Ahmed har høstet massiv internasjonal kritikk for sin krigføring i Etiopias Tigray-region. Her fra en demonstrasjon i Oslo i november. Foto: Heiko Junge / NTB

Regjeringsstyrker med luftangrep mot Tigray

Flere titalls mennesker drept i et luftangrep i Tigray nord i Etiopia. En etiopisk oberst har erkjent at regjerings-styrkene står bak angrepet.

Flere mennesker ble drept etter et luftangrep på et marked. Luftangrepet skjedde i Tigray-regionen nord i Etiopia. Myndighetene opplyser om at 64 personer ble drept. Og 180 ble skadd. Det var etiopiske regjerings-styrker som angrep markedet.

– Så langt er det 64 døde og 180 skadd. Luftangrepet var i et markedsområder, så mange, mange mennesker ble skadd. Det sier Mulu Atsbaha. Han er helserådgiver for Tigrays regionale administrasjon.

En etiopisk oberst erkjente onsdag at regjerings-styrkene sto bak angrepet. Men han hevder angrepet rammet opprørere kledd i sivile klær. Og sier at angrepet ikke var rettet mot sivile.

Mange i Tigray sulter. Det har vært krig der det siste året. For kun to dager siden startet valget i Etiopia. Og flere i denne regionen hadde ikke mulighet til å stemme. Årsaken var at flere av lokalene hadde vært falske. De skal få muligheten til å stemme i løpet av høsten. Men om dette skjer vet ingen.

Mandag sto folk i kø for å velge hvem som skal styre Etiopia. Dette er første forsøk på å holde et fritt valg i landet. Abiy Ahmed valgt som statsminister. Dette skapte et håp blant etiopiere. Ahmed løslot politiske fanger, og etiopiere som var bortvist kunne komme hjem. Samtidig inngikk han fredsavtale med nabolandet Eritrea. Han fikk Nobels fredspris for avtalen.

Nå er ryktet til statsministeren svekket, og Etiopia nærmer seg konkurs. I fjor høst sendte Ahmed militære styrker mot Tigray-regionen. Han ville knuse frigjørings-fronten. Kort tid etter ble det meldt om massakrer og masse-voldtekter i regionen.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå