Verden

Store skader oppdaget på bygning i Miami

Reparasjonsarbeid på blokka som raste sammen i Florida, ble suspendert i fjor av frykt for at arbeidet kunne destabilisere deler av bygget.

Nord-Amerika — En bygning kollapset i Miami i forrige uke. Nå er det kjent at det var oppdaget alvorlige feil i bygget. Det kom fram i en rapport laget i oktober i fjor.

18 personer døde i kollapsen. Omtrent 130 personer er fortsatt savnet. De leter fortsatt i ruinene.

Alle bygg i Miami som nærmer seg 40 år gamle, må ha en grundig sjekk. Bygnings-firmaet Morabito Consultants undersøkte bygget. Rapporten de laget er ikke det eneste dokumentet som skal ha rapportert om feil.

Firmaet skulle også gjøre reparasjonene som var nødvendige. Det skulle gjøres ferdig i år. I rapporten står det at det er fem ting som kunne være kritisk. Bare to av dem ble fikset på.

En av feilene var i betongen ved svømmebassenget. Betongen var i sterk oppløsning. Mens de arbeidet med det skulle bassenget være åpent. Derfor ble det aldri helt reparert. Det melder avisa USA Today.

Ekspertene sier at funnene i rapporten trolig ikke forklarer årsaken til at bygget kollapset. Men den sier noe om hvor dårlig stand bygget var i. Det kan være en av flere årsaker til kollapsen.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå