Verden
Flomvannet står høyt på denne kirkegården i Altenahr, to mil vest for Bad Neuenahr-Ahrweiler. Thomas Frey / DPA via AP / NTB

Flere hundre mennesker er savnet i Tyskland

Minst 93 personer er døde i det ekstreme været i Tyskland og Belgia. Fredag leter redningsarbeidere etter hundrevis av mennesker som er savnet.

Kraftig regn og flom har ødelagt hus og gater. Minst 81 personer er døde. Det ekstreme været i Tyskland fortsetter. I dagene framover er det ventet enda mer regn.

Uværet er av de verste vær-katastrofene siden andre verdenskrig i Tyskland. Tyske meteorologer kaller uværet for Bernd.

I Ahrweiler-distriktet i delstaten Rheinland-Pfalz er omtrent 1.300 mennesker savnet. Men det kan være fordi mobilnettet ikke fungerer. Og at det er vanskelig å få kontakt med folk.

Brannmenn, politi, soldater og andre rednings-arbeidere jobber hardt for å finne folk. Myndighetene gjør alt de kan for å hjelpe til. Alle skoler er stengt. Omtrent 3.500 personer er evakuert fra hjemmene sine. Folk har krøpet opp på hustakene.

I elva Rhinen og elvene omkring har vannet steget enormt. Jordsmonnet er fullt av vann. Gater og hus ligger under vann. Biler og trær har veltet. I den lille byen Schuld har flere hus kollapset totalt.

Arbeidet med å finne folk er vanskelig. Veier er blokkerte og strømmen er borte.

– Jeg er redd for at vi først om noen dager kommer til å se hvor stor denne katastrofen er, sa statsminister Angela Merkel torsdag.

Uvanlig kraftig regn har også ført til flom og oversvømmelser i nabolandene Luxembourg, Nederland og Belgia.

I Belgia er det meldt om minst tolv døde. Det betyr at minst 93 personer er døde så langt. I tillegg er fire personer savnet i Belgia.

Uværet har gjort klimaendringer til en viktig sak i den tyske valgkampen. Valget der er i slutten av september.

Horst Seehofer er innenriks-minister i Tyskland. Han sier at det ekstreme været har en sammenheng med klimaendringer, og at Tyskland må forberede seg mye bedre.

En varmere atmosfære holder mer vann. Derfor vil klimaendringer føre til økt risiko for kraftig regn og oversvømmelser.Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå