Verden
En gruppe afghanske kvinner krever respekt for sine rettigheter under en demonstrasjon i Kabul søndag. Foto: AP / NTB

Kvinner i Kabul demonstrerer igjen

Søndag demonstrerte en gruppe kvinner igjen for retten til å arbeide og studere.

Kvinner i Afghanistan har demonstrert. Siden Opprørs-gruppa Taliban tok makten i landet, har kvinner mistet flere rettigheter.

Jenter får ikke gå på videregående skole. Kvinnelige studenter må blant annet dekke til hele kroppen. De kan heller ikke sitte sammen med mannlige studenter. Kvinner i offentlige jobber har blitt bedt om å være hjemme. Det er også blitt ulovlig for kvinner å drive med idrett.

Selv har Taliban sagt at de vil respektere kvinners rettigheter.

Taliban har svart demonstrantene med å gjøre det ulovlig å demonstrere.

Søndag var det likevel noen som turte seg ut i gatene i hovedstaden Kabul. Omtrent 20 kvinner samlet seg. De demonstrerte foran det som var det afghanske departementet for kvinnesaker i Kabul.

I stedet har Taliban startet er departement for å hindre synd. Her har de også et religions-politi. Det skal passe på at folk følger Talibans strenge tolkning av religionen islam.

Søndag protestert kvinnene mot at kvinne-departementet er oppløst. Og mot at det ikke er kvinner i regjeringen.

Taliban har tatt makten i Afghanistan tilbake etter 20 år. Sist de styrte, var religions-politiet kjent for å ha pisket og slått kvinner offentlig. Det var ikke lov for kvinner å være utenfor hjemmet sitt uten å være helt tildekket.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå