Verden
Bildet er av WHOs generalsekretær Tedros Adhanom Ghebreyesus. Foto: Salvatore Di Nolfi / Keystone AP / NTB

Sjefen i WHO: – For tidlig å si at det ble seier mot korona

Alle land i verden bør være forsiktige med å juble over seier mot korona. Det mener sjefen i WHO.

Tirsdag ble det slutt på alle regler mot korona i Danmark. De mener det er slutt på tiden da samfunnet måtte være redde for korona.

– Det er for tidlig for alle land å enten overgi seg eller si at de vant mot korona. seier over koronaviruset. Det sa Tedros Adhanom Ghebreyesus samme dag. Han er sjef i Verdens helseorganisasjon (WHO).

Flere land har varslet at de vil gjøre det samme som Danmark i løpet av få uker. Norge har også fjernet nesten alle regler som skulle hindre smitte med korona.

– Vi er bekymret over at det blir sagt at det ikke lenger er behov for tiltak og regler. Ingenting kunne vært lengre fra å være sant, sa Tedros. Han mener det selv om flere er vaksinert, og folk blir mindre syke av omikron-varianten av viruset.

Han sa også at han ikke vil be noen land om å stenge igjen. Men minnet om at land må jobbe videre med å overvåke og jobbe mot viruset. Det gjelder særlig en ny variant av omikron. Den blir kalt BA. 2, og er funnet i 57 land. Blant annet Norge.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå