Verden

Presidenten på Sri Lankas skal ha rømt fra landet

Gotabaya Rajapaksa skal ha rømt fra Sri Lanka natt til onsdag. Han skal nå være på Maldivene. Og han skal være klar for å slutte som president.

Det har vært ukjent hvor president Rajapaksa har vært siden lørdag. Da sa han at han ville lytte til demonstrantene som krevde at han måtte slutte i jobben. Da sa Rajapaksa at han skulle slutte onsdag. Siden har ingen hørt noe.

Men tirsdag kveld meldte nyhetsbyrået AFP at han hadde reist fra landet. De skal ha fått informasjon fra folk som jobber ved grensemyndighetene på Sri Lanka. Rajapaksa, kona og en livvakt skal ha vært blant fire passasjerer på fly som reiste fra byen Colombo natt til onsdag. Byen er også hovedstaden i landet.

AFP fikk senere vite at Rajapaksa og de andre ble tatt med til et ukjent sted. De ble fulgt dit av politiet. Dette skjedde etter at flyet landet i byen Malé, som er hovedstaden på Maldivene.

Det har i flere dager vært rykter om at Rajapaksa hadde planer om å reise, men det har vært uklart hvor han har var.

Demonstranter angrep og tvang seg inn i det som er kontor og hjem for Rajapaksa i helga. De angrep også den offisielle boligen til statsministeren.

Årsaken er at mange er sinte på lederne i landet. Det har i flere måneder vært krise i økonomien, og nå er det stor mangel på drivstoff, medisiner og mat. Landet er i praksis konkurs.

Ranil Wickremesinghe har sagt at han vil slutte som statsminister så fort det er mulig. Men det må være en regjering som står klar til å ta over først. Rajapaksa lovet å slutte 13. juli.

Det er fra før varslet at nasjonal-forsamlingen er klar for å velge en ny president. En av politikerne der vil bli valgt til å ta over etter Rajapaksa. Det kan skje 20. juli.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå