Verden

Trump sier han vil bli president igjen

Donald Trump skrøt nok en gang av hva han fikk gjort som president. Nå sier Trump at han vil bli president i USA igjen.

Trump er klar for å kjempe om å bli president igjen. Han skal ha sendt inn de siste papirene til valgkommisjonen tirsdag kveld.

Det var på forhånd sagt at Trump skulle holde en tale. Det skjedde klokka 3 natt til onsdag norsk tid. Men Trump avslørte valget sitt før talen, meldte kanalen BBC.

Trump gikk kort tid senere opp på en talerstol. Den var pyntet med flagg fra USA. Flere hundre av de som støtter Trump hadde møtt opp.

Da 76 år gamle Trump gikk opp på talerstolen ble han kalt «USAs neste president».

– Comebacket til USA starter nå. I kveld forteller jeg dere at jeg vil være kandidat ved presidentvalget i 2024, sa Trump.

Han skrøt også av sin tid som president fra 2017 til 2021.

– På fire korte år hadde alle det bra. Alle blomstret som aldri før, sa han.

Han sa også at økonomien i USA var på rett vei da han sluttet. Og at USA nå sliter med økonomien.

– Så fra nå av og fram til valgdagen i 2024 kommer jeg til å kjempe mer enn noen andre har kjempet før. Vi skal vinne mot dem som prøver å ødelegge landet vårt fra innsiden, sa Trump.

Han sa også at det er viktig for ham å viktig for ham å vinne mot Joe Biden. Årsaken er at Trump mener at det blir for mye for USA om Biden skal lede landet i fire år til.


76-åringen forsikret deretter at hans hensikt er å unngå at den tre år eldre nåværende president Joe Biden blir gjenvalgt.

Biden er nå på toppmøtet G20 med noen av de største landene i verden. Men han har hatt tid til å si noe om at Trump vil prøve seg som president igjen.

– Donald Trump sviktet USA, skrev Biden på Twitter. Han delte også en film med et klart budskap.

I den blir det sagt at Trump har gitt fordeler til de rike, at han gjorde skade på helsevesenet og rettighetene til kvinner. Trump blir også anklaget for å jobbe med ekstremister og for å hisset opp demonstrantene som angrep Kongressen 6. januar 2021.

Trump har flere ganger nektet for at han tapte valget mot Biden i 2020. Ifølge Trump ble det jukset for å sikre Biden seieren. Det har aldri blitt bevist.

Det er ventet at Biden neste år skal si om han vil fortsette som president. Det kan bli kjent før våren. Flere har vært usikre på om han skal fortsette, siden mange mener han er for gammel. Biden er tre år eldre enn Trump.


Siste utgave

På forsiden nå