Verden

Ukjent ting skutt ned fra lufta av USA

Flere ting har blitt skutt ned fra lufta i USA og Canada de siste dagene.

Amerikanske jagerfly skjøt ned en flygende ting søndag. Det er tredje nedskytingen på tre dager. Denne gangen i delstaten Michigan. President Joe Biden tok avgjørelsen.

Det bekrefter Jack Bergman. Han er medlem av kongressen.

– Jeg setter pris på jagerpilotenes raske avgjørelse. Det amerikanske folk fortjener langt flere svar enn vi har nå, skriver Bergman på Twitter.

Det som ble skutt ned skal ha sett åttekantet ut. Med strenger festet i det. Men uten noen synlig last, opplyser en amerikansk tjenesteperson til nyhetsbyrået Reuters.

Det utgjorde ikke noen militær trussel. Men tingen kunne ha forstyrret flytrafikken. Nedskytingen skjedde samtidig som Canada stengte et luftrom. Det var i provinsen Ontario. Det grenser til Michigan. Det er ikke kjent om hendelsene har noen sammenheng.

Forrige søndag ble en stor ballong skutt ned over havet ved kysten til USA. USA hevder at dette var en spionballong. Mens kinesiske myndigheter mener det var en værballong.

De tre siste tingene som ble skutt ned var langt mindre. Det er fortsatt uklart hva de dreier seg om.

USA stengte et luftrom over Lake Michigan tidligere søndag. Lørdag ble noe flygende skutt ned over Yukon i Canada. Kun en dag etter en lik ting ble skutt ned over Alaska.

– Våre innbyggeres sikkerhet er vår førsteprioritet. Derfor tok jeg avgjørelsen om å skyte det ned, sa Justin Trudeau søndag. Han er Canadas statsminister.Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå