Verden

Derfor må de slette den populære appen

Mange får beskjed om å slette den kinesiske appen Tiktok.

Tiktok er en populær app. Spesielt blant unge. Emilie Enger Mehl fikk beskjed om å slette Tiktok. Mehl er justisminister. Hun hadde appen på telefonen hun bruker til jobb.

Nå får politikere i Danmark beskjed om slette appen. Sikkerhets-myndighetene i landet har vurdert saken, skriver nyhetsbyrået NTB.

– De sier det er risiko for spionasje ved bruk av Tiktok. Da følger vi de rådene, skriver Folketinget i en pressemelding.

Folketinget er det samme som Stortinget i Norge.

Det hvite hus i USA har gitt samme beskjed. Telefoner og systemer som tilhører regjerings-kontorene må slette Tiktok. De har fått 30 dager på seg.

Hvorfor er Tiktok så problematisk? Mange bruker andre sosiale medier, slik som Instagram, Facebook og Twitter.

Tiktok er eid av det kinesiske selskapet Bytedance. Mange frykter at den kinesiske regjeringen kan spre informasjon. Det skriver den tyske kanalen Deutsche Welle.

Eksperter har tidligere kritisert Tiktok for å spre feilinformasjon. Blant annet om krigen i Ukraina.

– Jeg har aldri sett noen annen plattform med så mye falskt innhold, sa Shayan Sardarizadeh. Han jobber for kanalen BBC. Sardarizadeh ser på innhold i sosiale medier, og finner ut hva som er sant.

Men folk er også bekymret for at Tiktok lagrer folk sin informasjon. Bytedance har lenge fått kritikk. For hvordan de henter inn informasjon om brukerne sine, skriver Deutsche Welle.

Siste utgave

På forsiden nå