Verden

Elon Musk vil forandre Twitter

Elon Musk ønsker å endre på språket inne på X. Nettstedet som tidligere het Twitter, heter nå X. Musk endret på dette. Nå vil han også endre på noe av språket.

Elon Musk vil kanskje at kvitring, eller «tvitring», skal være et ord vi bruker om fugler. Ordet blir nå også brukt som et uttrykk når du publiserer noe på X.

Musk eier tjenesten Twitter, som nå er blitt X. Twitter klarte å få til noe på få år som de færreste selskap klarer. De gjorde ordet «tvitre» til et verb, som også ble en del av flere ordbøker.

Selv om Twitter er blitt til X, skal det litt til å få endret ordene, ifølge eksperter. Selv om Musk er en av verdens rikeste personer.

---

Hva er X, tidligere kalt Twitter?

  • X/Twitter er en meldingstjeneste. Brukerne kan dele innlegg på på inntil 280 tegn, som vi kaller tweets. Du kan også dele korte lydklipp, filmklipp, lenker og bilder.
  • Bruk av emneknagger ble også populært med X/Twitter. Det gjorde at folk kunne følge tema med folk du ikke kjenner fra før av.
  • Selskapet ble laget i 2006.
  • Elon Musk kjøpte selskapet i 2022 for 450 milliarder kroner.
  • Nå nylig endret Musk navnet fra Twitter til X.

---

Tweets heter det fortsatt på nettstedet som tidligere het Twitter. Skal du skrive et innlegg må du trykke tweet for å publisere det.

– Språket har alltid blitt laget av menneskene som bruker det daglig. Det sier Nick Bilton. Han har skrevet bok om Twitter.

– Språk kan ikke kontrolleres. Det kan ikke endres. Og det kan ikke forvandles, sier han.

Medier bruker også X/Twitter ofte. Både til å gi mer informasjon om saker, men også for å følge med på hva som skjer.

Få sosiale medier har ord for publisering slik X har med sine tweets. Søkemotoren Google er den som kommer nærmest. De har klart det samme med ordet «googling».

– Når det blir en del av ordboken, viser det at folk allerede bruker ordet, sier Jack Lynch. Han er språkprofessor ved Rutgers universitetet.

---

Kort om saken

  • Elon Musk er en av verdens rikeste personer. Han har endret navn på «Twitter» til «X».
  • Han ønsker også å endre på språket inne på nettstedet.
  • Han vil fjerne ordene «kvitring» eller «tvitring».

---

Siste utgave

På forsiden nå