Verden

– De skal knuses

Tirsdag sendte Israel en drone til Libanon. Dronen drepte nestlederen til Hamas.

7. oktober gikk gruppa Hamas til angrep på Israel. Rundt 1.200 israelere ble drept, mens flere ble tatt som gisler. Det likte Israel dårlig og svarte med å angripe tilbake.

Krigen mellom Israel og Hamas er nå på dag nummer 89.

Minst 22.185 palestinere er blitt drept og over 57.000 er blitt skadd. Det skriver nyhetsbyrået NTB tirsdag. Flere tror at flere er blitt drept. Mange er også meldt savnet. Tallene av drepte kommer fra helsemyndighetene på Gaza. FN stoler på disse tallene.

Over 8.200 av de drepte er barn. Det gjør flere bekymret.

Israel hevder selv at de drept «mange terrorister». Landet mener at Hamas er en terror-organisasjon, og det er derfor de angriper Gaza.

Tirsdag skal Israel ha sendt en drone til Libanon. Der har Hamas kontorer. Dronen skal ha drept Saleh al-Arouri, sammen med fem andre. Saleh er nestleder for Hamas. Det var Libanon sitt nyhetsbyrå som meldte om angrepet. Israel sier de ikke har noe med dette angrepet å gjøre. Men to amerikanske talspersoner sier de har ansvaret. USA og Israel har et veldig tett forhold.

Hamas har kontorer flere steder. Libanon er et av dem. Gruppa Hizbollah holder også til her og støtter Hamas. Hizbollah sier Israel skal få svi etter angrepet.

Israel fortsetter angrepene sine mot Gaza. De ønsker å utrydde Hamas og få tilbake gislene gruppa tok 7. oktober.

Benjamin Netanyahu er Israels statsminister. Han sier at Hamas skal knuses.

Hva Israel vil gjøre med Gaza etter krigen er usikkert. De har tidligere styrt Gaza, mens de siste årene har de hatt veldig strenge kontroller på grensa.

Siste utgave

På forsiden nå