Verden

Folk som støtter Trump, sprer bilder laget av kunstig intelligens

Eksperter frykter kunstig intelligens og påvirkning fra andre land ved årets valg. Hvor ille kan det bli?

5. november skal amerikanerne velge ny president. Slik det ser ut nå står det mellom Donald Trump og Joe Biden. Trump har tidligere vært president, mens Biden er president nå.

Amerikanere generelt virker å være misfornøyd med kandidatene sine. Nylig svarte mange av dem at de ikke mente noen av dem passet som president. 78 prosent svarte at Biden var for gammel. Biden er 81 år gammel.

31. januar snakket Klar Tale med en ekspert på USA-valget, Sigrid Rege Gårdsvoll. Hun mener at Trump har en god sjanse til å vinne.

– Jeg vet ikke helt om det er mest sjanse for at han vinner eller taper. Jeg tror det blir ganske likt, sier hun til Klar Tale.

Det er fortsatt en god stund til valget. Men folk som støtter Trump, gjør allerede sitt for at han skal vinne valget.

Denne uka kunne folk se bilder av Trump sammen med masse afroamerikanske velgere.

Bildene viste seg å være falske. De ble spredd av folk som støtter Trump. De ønsker at flere afroamerikanske skal stemme på den tidligere presidenten. Da Biden vant for fire år siden, var disse stemmene viktige for å vinne.

Kanalen BBC har sett nærmere på saken. De fant mange slike bilder. Det er ingen bevis på at bildene er laget av Trumps kampanje.

Trump var en del av valget 2016. Der fikk han kun 8 prosent av stemmene fra afroamerikanske amerikanere. Det skriver nettsiden NPR. Siden den gang har Trump jobbet for å få støtte fra de afroamerikanske.

Ved det valget fryktet de at andre land skulle påvirke valget. Det samme er de redd for nå. Men det kommer også til å bli et problem med kunstig intelligens.

Om du studerer bildene som nå er delt, kan du se at de ikke er ekte. Huden er for blank, og det mangler noen fingre.

Slike bilder kan forvirre velgere. Dette kan også føre til at andre land kan påvirke valget. Sosiale medier og politikere fra hele verden er bekymret for slikt innhold.

Siste utgave

På forsiden nå