Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– 25 drept i Ukraina

Det har vært harde kamper mellom demonstranter og politiet i Kiev. Minst 25 personer er drept, melder landets helsemyndigheter.

Det har vært svært mye uro i Kiev i Ukraina det siste døgnet. Minst 25 personer er drept i kampene i hovedstaden Kiev. Det melder landets helsemyndigheter. Sju av disse er politifolk, melder nyhetsbyrået Reuters.

I tillegg er 241 lagt inn på sykehus for skader. Blant dem 79 politifolk og fem journalister.

En av de døde er en ukrainsk journalist. Han døde av skuddsår etter at han ble angrepet av menn med masker tirsdag kveld.

 

Sikkerhets-styrkene omringet protest-leiren i Kiev tidligere på kvelden. Demonstrantene kastet bensinbomber og stein mot politiet. De sendte fyrverkeri mot opprørs-politiet. En bygningn som ble brukt av opposisjonen brant natt til onsdag. Ingen ble skadet i brannen, ifølge den ukrainske avisen KyivPost.

 

President Viktor Janukovitsj møtte ledere for opposisjonen tirsdag kveld. Samtalene førte ikke til noen løsning på krisen i landet.

Uroen har bakgrunn i en avtale Janukovitsj gjorde i desember. Da bestemte han at Ukraina skal samarbeide med Russland om handel. Ikke med Den europeiske union. Mange ble sinte på grunn av dette.