Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

50 franskmenn på styrtet fly

Et fly fra Air Algerie styrtet i Mali torsdag. Det skal være 50 franskmenn blant de 116 personene på flyet.

Flyet fra Air Algerie lettet fra flyplassen i Ouagadougou i Burkino Faso natt til torsdag. Det skulle til Alger i Algerie. Men da flyet var over Mali, skal det ha kommet inn i uvær. Piloten ba om å få endre kurs. Etterpå fikk ingen kontakt med flyet. Torsdag ettermiddag melder Algeries luftfarts-tilsyn at flyet har styrtet. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det var 116 personer ombord. Blant dem var det 50 franskmenn, sier transportministeren i Burkina Faso. Mannskapet på seks personer skal være fra Spania.

Soldater fra verdens-organisasjonen FN jobber i Mali. De ble sendt ut for å lete etter et mulig flyvrak, skriver nyhetsbyrået NTB. Det er fortsatt uro i området nord i Mali. Islamistiske opprørere tok kontroll over store landområder i flere måneder i 2012. To franske jagerfly var også med på å lete etter flyet.

Ifølge nyhetsbyrået AFP var flyet av typen McDonnald Douglas DC-9. Det er det spanske flyselskapet Swiftair som flyr ruta for Air Algerie.

I 2003 hadde Air Algerie en alvorlig ulykke. Et Boeing 737-fly styrtet sør i landet rett etter at det hadde lettet fra Tamanrasset i Sahara. Kun én av de 103 om bord overlevde ulykken, skriver nyhetsbyrået Ritzau.