Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Australias skogbrann-sesong er over

I Australia slutter skogbrann-sesongen 31. mars. I New South Wales har den vart to måneder lenger enn normalt. Det har vært tidenes verste for delstaten.

Skogbrann-sesongen startet tidlig i Australia. 5,5 millioner hektar land brant. Det er et større område enn hele Nederland. Nå er sesongen ferdig i New South Wales.

– I dag er den over. Det var den verste skogbrann-sesongen i delstatens historie. Det sa Shane Fitzsimmons på tirsdag. Han er brannsjef i New South Wales.

Les også: Brann i Australia slukket etter 210 dager

I New South Wales startet sesongen to måneder før tiden. Den startet i august i fjor. Nå er sommeren over. Da er også skogbrann-sesongen over.

Les mer: Brannfolk rømmer fra flammene

Les videre: – Folk blir syke av all røyken

– Det var en spesiell sesong. Mange mennesker døde. Mange eiendommer brant. Brannene var en stor trussel, sier Fitzsimmons.

Brannvesenet i delstaten reiste ut til 11.400 branner. 5,5 millioner hektar ble ødelagt av brannen. Det er to tredeler av delstaten. Brannfolkene klarte å redde 14.400 hjem. Men mer enn 2.500 ble ødelagt av brannene. 25 personer døde i brannene i New South Wales. For hele Australia er tallet minst 33.