Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bakterie kan gi overvekt

Kinesiske forskere mener en type bakterie er med på å gjøre folk sykelig tykke.

Forskerne mener nå at de kan lage nye dietter med spesiell mat for å hjelpe de som er veldig overvektige. Det sier forskerne ved Jiatong-universitetet i Shanghai i Kina.

Bakterien de mener har med overvekt å gjøre, heter enterobacter. Den ble funnet i magen på en pasient som led av livstruende overvekt. Forskerne sprøytet bakterien inn i mus.

– Eksperimentet viste at bakterien kan med på å utvikle overvekt hos mennesker, skriver forskerne. Deres funn omtales i en artikkel i tidsskriftet til det vitenskapelige selskapet International Society for Microbial Ecology.

LES MER HER: Dyre slanketips til ungdommer

Forskerne testet ut en diett tilpasset bakterien. En pasient gikk ned over 30 kilo på ni uker. Dietten var en blanding av fullkorn, gamle kinesiske folke-medisiner og annen mat, heter det i artikkelen.

Sykelig overvekt er i dag en folkesykdom. Siden 1980 har det blitt mer enn dobbelt så mange mennesker i verden som sliter med dette. Verdens helse-organisasjon WHO regner med at det gjelder en halv milliard mennesker. Det skriver nyhetsbyrået NTB.