Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Beklager feil i etterforskning

Presidenten i Tysklands nasjonal-forsamling ber familiene til draps-ofre om unnskyldning. Det er etter at nynazister drepte ti personer.

– Drapene burde vært forhindret. Det mener Norbert Lammert, presidenten i Tysklands nasjonalforsamling. Han sier det skjedde tabber i etterforskningen. Derfor ber han familiene til drapsofrene om unnskyldning.

Det har vært mye oppmerksomhet om drapene i Tyskland. Det er etter at det ble avslørt at nynazister drepte ni innvandrere og en politi-kvinne. To av nynazistene har tatt selvmord. Den tredje er en ung kvinne. Hun sitter varetektsfengslet.

– Vi skammer oss over at politiet og myndighetene ikke oppdaget nynazistenes planer. De burde ha forhindret drapene. Vi er klar over at vi har et stort ansvar for det som skjedde. Det sa Lammert under et møte i nasjonal-forsamlingen.

Han sa at ofrene burde fått beskyttelse. Isteden ble de mistenkeliggjort. Politiet og myndighetene trodde drapene var en del av en konflikt mellom innvandrere. Åtte av de drepte var tyrkere, en var greker. De ble drept mellom 2000 og 2006. Først i midten av november i år skjønte myndighetene at nynazister hadde gjort drapene. Statsminister Angela Merkel har kalt saken en skam for Tyskland.