Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Døde fraktes til Alger

De døde som er funnet etter terrorangrepet i In Aménas, bringes til hovedstaden Alger. Kripos skal hjelpe til med å finne ut hvem de er.

De som ble drept i terrorangrepet i In Aménas i Algerie, kjøres til hovedstaden Alger. Der skal de eksperter finne ut hvem de døde er. Norske Kripos er klare til å hjelpe. Arbeidet ledes av algeriske myndigheter. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

ID-ekspertene fra Kripos kom fram natt til tirsdag. Det forteller Kjetil Elsebutangen. Han er kommunikasjons-rådgiver i Utenriks-departementet.

– Algeriske myndigheter har kontrollen på alt arbeidet rundt ID-arbeidet og etterforskningen. Kripos er klar til å bistå med sin kompetanse, sier han til NTB.

Fem nordmenn er fortsatt savnet i Algerie. Norske myndigheter gjør alt for å få vite hva som har skjedd med dem. Men identifisering kan ta tid. Når de har funnet ut hvem de døde er, skal familiene deres varsles først, sier Elsebutangen.

LES MER HER: Disse fem er savnet i Algerie

Stadig av dem som overlevde terrorangrepet har fortalt hva de så. Etter hvert vil vi få et bilde av hva som har skjedd, sier Elsebutangen. Men det er for tidlig å si om historiene stemmer.

Rumenske Liviu Floria slapp unna gisseltakerne i In Aménas. Han fortalte søndag at han så fire nordmenn bli lagt i bakken og bundet.