Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ebola sprer seg

Ebolaviruset har spredd seg til Mali.

En to år gammel jente har fått ebola i Mali. Seks land i Vest-Afrika har nå fått viruset ebola. Den internasjonale hjelpen til området øker. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

43 personer overvåkes, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). De har også vært i kontakt med den smittede jenta.

Jenta bor i Kayes-regionen. Hun kom nylig hjem fra Guinea. Det var i Guinea utbruddet av ebola startet for ti måneder siden.

WHO har sendt eksperter til landet. Det er for å hindre at viruset sprer seg. Den europeiske union (EU) har bestemt at de skal øke bidragene til arbeidet mot ebola. De vil gi 8,3 milliarder kroner.

WHO sa nylig at de var ganske sikre på at ebola ikke ville spre seg til flere Vest-Afrikanske land. Like etter kom nyheten om det nye tilfellet i Mali.

LES OGSÅ: Ber Norge hjelpe Vest-Afrika

Cirka 10.000 mennesker har så langt blitt smittet av ebola. Nesten 5.000 er døde. Det viser nye tall fra WHO. Verdens-organisasjonen FN tror at tallet er høyere.

Myndighetene i Guinea, Liberia og Sierra Leone sier at de håper å få kontroll over utbruddet snart.

Nigeria og Senegal har hatt noen få tilfeller av ebola. For cirka en uke siden var de helt smittefrie.

LES OGSÅ: Ebola-smittet ute av isolat

Torsdag kom nyheten om at en amerikansk lege er smittet. Han har jobbet for Leger Uten Grenser i Guinea. Han testet positivt for ebola på et sykehus i New York.

Legen ligger nå på isolat på sykehuset Bellevue i New York. Han får behandling av spesialister. Myndighetene sier at tre personer er satt i karantene. Ingen av dem har vist symptomer på ebola. Avisa Dagbladet skriver at de tre er mannens forlovede og to venner.