Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

En halv million barn kan dø av sult

En halv million barn kan sulte i hjel på Afrikas Horn. Det sier verdens-organisasjonen FNs barnefond UNICEF.

Det er alvorlig tørke på Afrikas Horn. Det er en halvøy i nord-øst Afrika. Afrikas Horn består av landene Etiopia, Eritrea, Solaia og Djobouti. Millioner av mennesker i området får ikke nok mat. Nå ber FNs barnefond UNICEF om mer nødhjelp.

UNICEF sier at to millioner barn på Afrikas Horn trenger mat med én gang.

Anthony Lake er leder i UNICEF. Han var ferdig med et fire dagers besøk i Kenya søndag.

– Dette er en veldig alvorlig krise. Vi trenger mye hjelp med én gang. I tillegg vil krisen trolig bli enda verre det neste halvåret. Årsaken er at avlingene vil være for små, sa Lake.

Han får støtte av Storbritannias utviklingsminister Andrew Mitchell. Søndag ba han europeiske land om å gi mer penger til nødhjelp i området. Han ber landene om å innse at dette er en veldig alvorlig krise, og gjøre alt de kan for å hjelpe.

Denne uken har FN levert nødhjelp til områder i Somalia som er kontrollert av al-Shabaab. Det er en islamistisk opprørs-gruppe. De har tidligere gjort det umulig å få nødhjelp fram til vanlige folk i området. Det er første gang på to år at FN har kunnet levere nødhjelp til disse delene av Somalia. Opprørs-gruppen har for første gang bedt verden om hjelp. Årsaken er at så mange mennesker sulter. Somalia er nå det landet i verden hvor flest barn er akutt underernærte. Det betyr at de får så lite mat at de raskt kan bli alvorlig syke eller dø.