Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Endelig får kvinner i Paris gå med dette

Etter 200 år får kvinner i Paris i Frankrike får lov til å gå med bukse. Hittil kunne de bli anmeldt til politiet.

Endelig får kvinner i Frankrike lov til å gå med bukser. En 200 år gammel lov gjorde at de hittil kunne bli anmeldt til politiet. Nå slipper kvinner som har på seg bukse, å frykte det lenger. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Det er lenge siden loven ble praktisert. Men selv om mange franske kvinner nok ikke visste at loven fantes, har den ikke blitt fjernet før nå.

Najat Vallaud-Belkacem er Frankrikes minister for kvinners rettigheter. Loven ble innført fra november 1800. Ministeren sa mandag at den ikke lenger passer med moderne franske verdier og lover. Derfor er den ikke lenger gyldig.

Loven sa at kvinner i Frankrike måtte søke om lov. Det var dersom de ønsket å kle seg som menn ved å gå i bukser. Loven ble endret i 1892 og 1909. Da ble det bestemt at kvinner kunne bruke bukser hvis de syklet eller red på hest.

– Denne loven hadde som hensikt å hindre kvinner tilgang til visse yrker. Det ble gjort ved å hindre dem i å kle seg som menn. Den passer ikke med prinsippet om likhet mellom kvinner og menn, sa Vallaut-Belkacem.