Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Fransk serie-morder minner om Breivik

Samme mann som drepte jøder ved en skole i Frankrike, skal også ha drept soldater med afrikansk bakgrunn. Det minner om måten til Anders Behring Breivik, mener fransk terrorekspert.

– Målet var å drepe, og drepe flest mulig, her som i Norge. Det sier Jean-Yves Camus til avisa Aftenposten.

En lærer og tre barn ble mandag drept ved en jødisk skole i byen Toulouse i Frankrike. Gjernings-mannen skal være den samme som tidligere har drept tre soldater. De hadde afrikansk og karibisk bakgrunn. Det sier Frankrikes president Nicolas Sarkozy.

LES MER HER: Skjøt barn på jødisk skole

Sarkozy sa at rasistiske og antisemittiske holdninger kan være et mulig motiv for drapene. Antisemittisme er å hate jøder. Tre tidligere soldater med nazistiske meninger skal være ettersøkt for drapene. Det skriver det franske magasinet Le Point.

Jean-Yves Camus er ekspert på terrorisme og høyre-ekstremisme. Han sammenligner serie-morderen med Anders Behring Breivik.

– Den franske gjernings-mannen har gjort drapene alene. Og det er samme type våpen, samme presise mål og trolig samme ideer. Vi hadde alle en mistanke om at dette ville skje før eller siden, sier Camus til Aftenposten.

Norske eksperter på terror har tidligere sagt at det er forskjeller mellom Breiviks ideer og nynazisme. I nazismen er det hat mot jøder. Mens Breivik i sitt såkalte manifest gjør det klart at han støtter Israel.