Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ingen rakett mot russisk fly

Det var ingen rakett som traff det russiske flyet som styrtet.

Bilder fra en satellitt viser at ingen rakett traff det russiske flyet som styrtet i Egypt. Det forteller en amerikansk tjenestemann. Flyet styrtet på Sinaihalvøya i Egypt på lørdag. Flyet var på vei fra feriestedet Sharm el-Sheikh og skulle til St. Petersburg i Russland. Det var 224 mennesker om bord. Alle døde.

– Det stemmer ikke at flyet styrtet på grunn av en rakett. Det sa tjenestemannen til TV-selskapet NBC.

Amerikansk etterretning har analysert styrten. De mener at det var en eksplosjon om bord. Den kan ha skjedd enten i bensintanken eller at en bombe kan ha gått av.

En gruppe tilknyttet terror-organisasjonen IS sa at de skjøt med flyet. Grunnen skal ha vært at Russland angriper IS i Syria med fly. Men både russiske og egyptiske myndigheter tviler på at gruppen gjorde det.

Det er flere mulige årsaker. Det sa en talsmann for Russlands president Vladimir Putin på mandag. Han fikk spørsmål om terrorister kan ha angrepet flyet.

– Vi kan ikke utelukke noe, sa talsmann Dmitrij Peskov.

Den eneste forklaringen på styrten er en «ekstern handling». Det mener viseadministrerende direktør Aleksandr Smirnov i flyselskapet Kogalymavia. Han sa også at flyet var i god stand.

LES OGSÅ: Her kommer ofrene hjem
LES OGSÅ: – Russiske fly angriper nye mål i Syria