Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Iran har stanset utenlandsk tankskip

Iranske myndigheter har stanset en utenlandsk oljetanker, det melder iranske medier.

Iranske myndigheter anklager et utenlandsk tankskip for å smugle iransk olje. De har stanset skipet. De har tatt det i arrest. Det melder iranske medier.

Tankskipet har 1 million liter olje og 12 personer om bord. Det melder flere nyhetsbyråer. Mannskapet skal være utenlandsk.

Tankskipet ble stanset utenfor den iranske øya Larak. Den ligger i Hormuz- stredet. Det var i ferd med å smugle iransk olje til en ukjent mottaker. Det melder Revolusjons-gardens egen nyhetstjeneste Sepah News. Revolusjons-garden er en del av det iranske forsvaret.

Det er ikke kjent hvilket skip det er snakk om. Det er heller ikke kjent hvilket land skipet eller mannskapet kommer fra.

Riah er en oljetanker som er registret i Panama. Den har base i De forente arabiske emirater. Den forsvant i Hormuz-stredet lørdag kveld.

Riah skal ha vært på vei mot iransk farvann. Så ble kontakten med resten av verden brutt nær øya Qeshm. Der har Revolusjons-garden en base.

Flere oljetankere har blitt angrepet i området den siste tiden. Det har gjort forholdet mellom Iran og USA stadig verre.