Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Klare for ny turné

I kveld skal den norske popgruppa a-ha opptre for tusenvis av fans i Argentina. Det er første stopp på ny turné.

Popgruppa a-ha gjør comeback. Natt til fredag starter de på en ny turné. Konserten er i Luna Park i Buenos Aires i Argentina. Både Morten Harket og Magne Furuholmen ble tatt imot som helter av fans på flyplassen i Buenos Aires onsdag, skriver avisa VG. Gitarist Pål Waaktaar-Savoy kom senere.

Men først må de bli enige om hva de skal spille. Det er visst ikke så lett.

Magne Furuholmen avslører at a-ha ikke øver så mye.

– Du kan øve deg i hjel, men det er konserten i morgen som vil gi svar på hvordan det egentlig går. Det er mye å øve to show dagen før dagen. Det er mye som skal på plass, produksjonen og lys, sier han til VG.

Bandet hadde avskjedskonsert i Berlin for fem år siden.

4. september kom a-ha med det nye albumet «Cast In Steel». Det er det første bandet har gitt ut siden 2009. Da kom de med «Foot of the Mountain». I år er det også 30 år siden a-ha kom med singelen «Take on Me». Låta havnet på førsteplass på hitlister verden rundt. Det nye albumet er laget av samme produsent.

Konserten natt til fredag er den første i Sør-Marika. De fortsetter turneen under Rock In Rios 30-årsjubileum. De vil opptre i Rio de Janeiro søndag 27. september. I 1985 opptrådte a-ha for 198.000 mennesker akkurat der. Det var verdensrekord for et betalende publikum, ifølge nyhetsbyrået NTB.

A-ha skal spille seks konserter i Brasil, før de reiser videre til Russland. Du finner oversikten over hele turneen her.

LES MER HER: Varmer opp foran 500 utvalgte

LES OGSÅ: A-ha spiller sammen igjen