Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lover 12 millioner nye jobber

Paul Ryan lover at han og Mitt Romney skal ordne opp i USAs dårlige økonomi.

Partiet republikanerne har landsmøte i delstaten Florida i USA. Her starter de for alvor valgkampen mot president Barack Obama.

Mitt Romney er republikanernes kandidat til å bli president. Paul Ryan er kandidat til å bli visepresident.

Mange mener han er blitt valgt som kandidat fordi han vet mye om økonomi. Og i går holdt 42-åringen en engasjert tale om USA dårlige økonomi.

– USA trenger en ny kurs, og mannen for denne jobben er Mitt Romney. Arbeidet fremover vil bli hardt. Men vi skal løse dette landets økonomiske problemer, sa Ryan, ifølge nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Romney blir Obamas motstander

– Vi har ikke mye tid. Men vi kan klare det om vi tar det på alvor, er smarte og viser lederskap, sa han videre.

Ryan lovet at Romney og han vil skape nye jobber hvis de blir valgt. Han lovet 12 millioner jobber de neste fire årene. Ryan lovet også at myndighetene skal kutte grovt i hvor mye de bruker.

– Dette er vårt løfte: Vi vil ikke skygge unna de vanskelige spørsmålene, vi vil lede. Vi vil ikke bruke fire år på å legge skylden på andre. Vi vil ta ansvar, sa Ryan.

LES MER HER: – Mitt Romney kan tape på kranglingen

Beskjeden var klar til Obama og det demokratiske partiet. De har sagt at de økonomiske problemene skyldes den forrige regjeringen.

Folkene til Barack Obama sendte ut en valgkamp-video før Ryans tale. Der sier de at Ryan er gammeldags. Ryan blir beskyldt for å være kvinnefiendtlig. Han er blant annet motstander av abort.

Men landsmøtet ser ut til å virke bra for Mitt Romney og Ryan. En meningsmåling fra Reuters viser at de går litt fram. Nå ligger de likt med Obama.