Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Michael Jacksons lege for retten

Millioner av fans venter på svar. Det er når rettssaken mot Michael Jacksons lege Conrad Murray starter tirsdag.

Mer enn to år er gått siden popsanger Michael Jackson døde den 25. juni 2009. Nå er legen Conrad Murray tiltalt for å ha drept Jackson ved et uhell. Rettssaken mot ham er allerede blitt utsatt to ganger. Den skal etter planen vare i fem uker. Det skriver nyhetbyrået NTB.

LES MER HER: Jacksons lege blir tiltalt

Murray kan bli dømt til opptil fire års fengsel. Det er dersom han blir funnet skyldig i saken. Han er tiltalt for å ha gitt Jackson en overdose av bedøvelses-middelet propofol.

Jackson skal ha fått medisinen fordi han hadde problemer med å sove.

Murray har aldri nektet for å ha gitt Jackson propofol. Men han nekter for at han gikk fra pasienten etter å ha gitt ham middelet.

Ed Chernoff er Murrays advokat. Mange tror at han kommer til å hevde at Jackson ga seg selv en overdose propofol. Det er mens Murray var ute av rommet.

Rettssaken vil bli sendt direkte på TV. Men dommer Michael Pastor har sagt at det er strengt forbudt å filme juryen.

Mange fans kommer sannsynligvis til å dukke opp ved tinghuset i Los Angeles i USA. Det er når rettssaken starter. Også massevis av pressefolk er ventet.

Noen fans har sagt de er misfornøyde. Årsaken er at den lengste straffen for å ha drept noen ved et uhell, bare er fire års fengsel.

– Jeg mener denne rettssaken vil bli en stor skuffelse. Det er uansett hva resultatet blir. Det sier Wesley Noorhoff. Han er leder i Legendary Michael Jackson Fan Association (Den legendariske Michael Jacksons fanklubb).

Det er ventet at også Jacksons familie vil være til stede. Det gjelder blant annet hans foreldre Katherine og Joe Jackson.

Murray følte seg presset til å skrive ut propofol til Jackson. Det har han sagt i avhør med politiet. Årsaken er at popstjernen skal ha truet med å avlyse sine planlagte konserter i London. Det var dersom han ikke fikk bedøvelses-middelet.

Tim Lopez eier et apotek. Han har sagt at Murray fikk mer enn 15 liter propofol levert til en venns adresse. Det skal ha skjedd i løpet av månedene før Jackson døde.

Undersøkelsen av liket av Jacksom vil bli viktige i rettssaken. Den skal vise at Jackson var sunn og frisk da han døde.

LES MER HER: Var i god form

Michael Jackson ble 50 år gammel.