Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nesten 700 dømt til døden

Nesten 700 mennesker er dømt til døden i Egypt. Blant dem er lederen for partiet Det muslimske brorskap.

Mandag ble det holdt et kort rettsmøte i Egypt. 683 personer ble dømt til døden. Det opplyser advokater til nyhetsbyrået AFP.

Alle de dømt er påståtte islamister. De støtter tidligere president Mohamed Mursi. Blant de dømte er lederen for partiet Det muslimske partiet, Mohamed Badie. De fleste får trolig muligheten til å anke dommen, skriver nyhetsbyrået NTB.

I mars ble 529 personer i Egypt dømt til døden. 492 fikk mandag livsvarig fengsel, i stedet for dødsdom. 37 av de 529 personene skal fortsatt ha dødsdom. Rettssaken i mars fikk mye kritikk fra folk som kjemper for menneske-rettigheter.

Totalt 1.200 påståtte islamister er tiltalt for drap og forsøk på drap. Det er etter at politistasjon i området Minya ble stormet 14. august i fjor.

Mange av de tiltalte er på flukt fra regimet. 70 er i varetekt.

Mange av de tiltalte sier at de ikke var til stede under angrepet på politistasjonen. Og at de ikke støtter Det muslimske brorskapet, skriver den britiske avise the Guardian.

– Ingen har bevis for at jeg var der den dagen, sier Hagag Saber, ifølge the Guardian. Han er en av de 683 som er dømt til døden.