Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nigeria fri for ebola

Nigeria er fri for ebolasmitte. Det sa Verdens helse-organisasjon mandag.

Det er ikke lenger ebola i Nigeria. Det sa Verdens helse-organisasjon (WHO) mandag.

Landet har vært uten nye tilfeller av smitte i 42 dager. Grensen for friskmelding er satt til 42 dager. Det er det dobbelte av inkubasjonstiden for ebolaviruset på 21 dager. Inkubasjonstid er tiden fra du blir smittet til du blir syk.

– Viruset er borte for denne gang. Utbruddet i Nigeria er slått tilbake. Dette er en fantastisk suksesshistorie som viser verden at man kan få kontroll over ebola, sier Rui Gama Vaz. Han er talsmann for WHO.

LES MER HER: Slik er det å kjempe mot ebola

Nigeria er det afrikanske landet med flest mennesker. Mange ble bekymret da det ble kjent at det var tilfeller av smitte i landet. Ebola er veldig smittsomt. Det var frykt for at viruset ville spre seg raskt i de store byene.

WHO har registrert til sammen 20 tilfeller av smitte i Nigeria. Åtte mennesker døde. Alle skal ha blitt smittet av samme person. Det er en ansatt ved det nigerianske finansdepartementet. Personen ble syk i sommer etter å ha vært på reise.

LES MER HER: Frykter ikke ebola i Vesten

For bare tre dager siden ble også Senegal friskmeldt av WHO.

Det er flest smittet med ebola i de vestafrikanske landene Liberia, Sierra Leone og Guinea. I tillegg til Nigeria og Senegal, har det også vært et mindre utbrudd i Kongo.