Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Nord-Korea har sprengt kontor for samarbeid

Nord-Korea truer Sør-Korea. De har også sprengt et kontor for samarbeid i lufta, ifølge Sør-Korea. Kontoret ligger på grensen.

– Planen er å sende inn soldater i de nøytrale områdene på grensen. Da kan vi bruke det, og lage en festning. Da får vi mer kontroll på hva de gjør i sør. Det sa en av sjefene for hæren i Nord-Korea tirsdag.

Et  av områdene kunen være rundt byen Kaesong. Det skrev medier i Sør-Korea på tirsdag morgen. Tirsdag morgen ble et kontor for samarbeid mellom landene sprengt. Det ligger ved denne byen. Den ligger ved grensa i vest. Et annet område kan være ved fjellet Kumgang på grensa i øst. 

Kort tid før ble det sett røyk og hørt smell ved Kaesong. Det skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Myndighetene i Sør-Korea sier at kontoret er sprengt av naboen i nord. Myndighetene i nord har kommet med trusler mot dette kontoret. Den siste kom på lørdag.

– Det kommer til å gå kort tid. Så vil det ubrukelige kontoret for samarbeid mellom nord og sør møte en tragisk skjebne. Det vil ligge i ruiner, sa Kim Yo Jong ifølge avisa Washington Post. Hun er søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong Un.

Les også: Kim Jong-un kan være alvorlig syk

Nord-Korea har også truet med militær hevn de siste dagene. Det skjedde etter at aktivister skal ha sendt propaganda over grensa. Dette blir ofte sendt med ballong. Og det er ofte folk som har rømt fra nord som sender ballongene. Sør-Korea vil se på om det kan bli gjort ulovlig. Det sier presidenten i landet.

BILDER

Bildet viser kontoret for samarbeid i byen Kaesong. Det har store vindusflater og en buet fasade.

SPRENGT: Et kontor for samarbeid mellom landene på Korea-halvøya er sprengt. Det er i byen Kaesong. Sør-Korea sier at det er naboen i nord som har gjort det. FOTO: Korea Pool / EPA / NTB scanpix

Vis bildetekst