Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nord-Korea lover atomstans

Nord-Korea lover å stanse testingen av atomraketter. Men da må de få snakke med USA.

Nord-Korea ønsker å ha samtaler med USA. De lover å ta en pause i tester av kjernefysiske våpen og raketter for å få det til. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Nord-Korea sier de ikke trenger ha kjernefysiske våpen om de får garanti for sikkerhet. Det sier de i en uttalelse. Den er sendt ut via presidentkontoret i Sør-Korea.

Nord-Koreas leder møtte en gruppe fra Sør-Korea. Det skjedde i Nord-Korea mandag. De spiste blant annet middag sammen. Hva ville møtet føre til?

Nord- og Sør-Koreas ledere er enige om å møtes i slutten av april. De åpner også en direkte telefonlinje seg imellom. Det sier sørkoreanske myndigheter. Hensikten er å minske spenningen mellom landene.

– Sør- og Nord-Korea er enige om å gjennomføre et tredje toppmøte. Det skal skje i Panmunjom i slutten av april, sier sikkerhets-rådgiver Chung Eui-yong. Han jobber for Sør-Koreas president Moon Jae-in.

Klar Tale snakket med Geir Helgesen mandag. Han er ekspert på Nord-Korea. Han mente at det beste landene kunne håpe på i mandagens møte, var et nytt toppmøte. Nå er det altså allerede planlagt.

Cgung var med på møte i Nord-Korea mandag. Han ledet møtet der de traff Kim Jong-un.

Nord-Korea lover også at de ikke skal bruke kjernefysiske eller andre våpen mot Sør-Korea.