Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Planlegger å bombe i flere måneder

Russlands bombing i Syria fortsetter fredag. De planlegger å bombe i flere måneder, ifølge en sjef i den russiske utenrikskomiteen.

Russlands flyangrep i Syria vil vare i tre til fire måneder. Det sier formannen i den russiske utenrikskomiteen. Fredag fortsatte bombene å falle over flere syriske provinser, melder nyhetsbyrået NTB.

Land i Vesten er bekymret. Russland sier de vil hjelpe president Bashar al-Assad. De sier at de bomber Den islamske staten (IS). Men det kommer opplysninger fra Syria om at dette ikke stemmer. Sivile skal ha blitt drept. Også grupper som er støttet av USA blir angrepet.

Land som USA, Storbritannia og Tyskland ber nå Russland om å konsentrere seg om IS. De blir bedt om å ikke bombe grupper som er imot presidenten i Syria.

– Russlands bombing gjør krigen i Syria verre, heter det i en uttalelse fra landene.

Russland startet bombingen i Syria onsdag. USA og land som samarbeider med dem har bombet IS i over ett år allerede. Men de har ikke bombet mindre ekstreme opprørere.

Noe som trolig er russiske kampfly bombet en landsby som IS kontrollerer. Det sier gruppa Syrian Observatory for Human Rights.

LES MER HER: – Russland har bombet mål i Syria

LES MER HER: Uenige om al-Assad

LES MER HER: Putin og Obama møtes i New York