Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sier han ble overrasket av rådet

Donald Trump sier han ble overrasket av rådet om å vente med å åpne landet. Han kalte advarselen mot å åpne for uakseptabel.

Anthony Fauci er en av de som kan mest om infeksjons-sykdommer i USA. Han advarer sterkt mot å åpne landet for fort. Donald Trump sier han ble overrasket av advarselen. Men han vil beholde planen om å åpne samfunnet. Han sier at rådene fra fra Fauci er uakseptable.

Les mer: Tesla nekter å holde bilfabrikk stengt

Fauci kom med advarselen denne uka. Han sa at det kunne være farlig å å åpne forretninger og skoler for raskt. Det kan føre til av nye utbrudd av korona over hele landet. Da vil flere dø, og landet vil rammes enda hardere økonomisk.

– For meg er dette ikke et akseptabelt svar. Særlig når det gjelder skoler, sier Donald Trump. Han er president i USA.

Les også: Trump vil åpne delstater igjen

Det er bare et av rådene Trump mener kan være akseptabelt. Det er å holde professorer og lærere «over en viss alder» hjemme fra jobb.

– De burde ta det med ro noen uker til, sa Trump.

Trump og Fauci har også vært uenige før. I april videresendte Trump en melding på Twitter. Den var skrevet av noen andre. De foreslo å gi Fauci sparken. Det var fordi Fauci hadde sagt at flere kunne overlevd hvis USA hadde stengt tidligere.

Les mer: Trump stopper pengestøtte til WHO

– Anthony (Fauci) er en bra person, en svært bra person. Jeg har vært uenig med ham, sa Trump onsdag. Det var i et intervju på morgensendingen på kanalen Fox Business Network. Han gjentok at USA må åpne opp igjen.

– Vi ønsker å gjøre det trygt. Men vi ønsker også å gjøre det så fort som mulig, Vi må få åpnet opp. Jeg er helt uenig med ham når det gjelder skoler, sa Trump.

Det er valg i USA i år. Trump hadde en plan om å bruke en sterk amerikansk økonomi som argument for at han burde bli valgt igjen. Han har flere ganger bedt om at bedrifter og skoler kan åpne igjen.

Over 1,4 millioner amerikanere er testet og er smittet. Over 83.000 personer i USA er døde med korona.

– De fleste av oss har en følelse av at tallet på døde trolig er høyere enn dette, sier Fauci.

Les også: Trump sjokkerer med forslag om viruset

Fauci vil at USA skal være stengt til de får kontroll på smitten. Men mange er uenige med ham. Det er særlig på den ytre høyresiden i amerikansk politikk.

Byen New York er hardt rammet av korona. Bill de Blasio er borgermester i byen. Han sier til kanalen CNN at han støtter Fauci.

– Jeg tror vi må være svært forsiktige med hva vi gjør, sier de Blasio.