Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skylder på motstanderne for terroren i London

Usman Khan hadde bare sonet en halv dom da han slapp fri. Slapp venstrepolitikk var årsaken, sier statsminister Boris Johnson.

70 dømte terrorister er blitt løslatt på prøve fra britiske fengsler. Usman Khan var én av dem. Han var fengslet for å ha planlagt terror. Han slapp ut på prøve i 2018. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Fredag drepte Khan to personer med kniv på London Bridge i hovedstaden i Storbritannia. Han skadet tre personer. Så ble han selv skutt og drept av politiet.

– Det er latterlig at han slapp fri etter bare å ha sonet halve dommen. Systemet for tidlig løslatelse er årsaken til at drapsmannen var i gatene. Dette systemet fikk vi fra en regjering med venstrepolitikk, sier Boris Johnson til kanalen BBC, ifølge avisa The Guardian.

Johnson er statsminister i Storbritannia for Det konservative partiet. 12. desember kjemper han for jobben i valget.

Johnson lover at terrorister og ekstreme skal forbli fengslet hvis han leder landet.

– Disse kriminelle må sone hver dag av dommen, uten unntak, sier Johnson til avisa The Times.

Usman Khan var 28 år gammel. Han var født i Storbritannia av foreldre fra Pakistan. Khan ble dømt i 2012. Han planla et angrep mot London-børsen. Han planla også å lage et treningsanlegg for terrorister i Kashmir. Det skriver The Guardian.

Terroristen ba om hjelp mens han satt i fengsel. Det sier advokaten hans. Khan skrev et brev. Han ba om å få gå på kurs for å bli mindre radikal. Khan skrev at han var «umoden» da han brøt loven.

Søndag sa gruppa Den islamske stat (IS) at de har skylda for angrepet.