Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Terror i London- to drept

Flere mennesker ble knivstukket på London Bridge i London. To ble drept. Politiet kaller det terror. De skjøt og drepte mannen som knivstakk folk.

En mann er skutt og drept av politiet. Han skal ha knivstukket folk. Det skjedde på London Bridge fredag. Brua er i London i Storbritannia.

Politiet kaller hendelsen for terror.

Gjerningsmannen hadde på seg en falsk bombevest, sier politiet.

To personer ble drept i angrepet. Det var en mann og en kvinne. I tillegg er tre personer skadd. Tilstanden til en av de skadde er kritisk. Det tredje offeret har mindre alvorlige skader, opplyste sa Simon Stevens fredag kveld. Han jobber i helsevesenet i Storbritannia.

Angrepet skjedde ved 14-tiden lokal tid.

28 år gamle Usman Khan utførte knivangrepet, ifølge politiet. Han var tidligere straffedømt for terror.

Folk på brua skal ha stanset ham.

– Jeg vil takke folk som risikerte sin egen sikkerhet i ettermiddag. De er de beste iblant oss, sa Sadiq Khan. Han er ordfører i London.

En BBC -journalist dro til stedet. Han sier at han så en gruppe menn som slåss på broen. Så kom politiet. De skjøt. Bilder og video viser mange politibiler på broen. Den ble også sperret av. Også ambulanser er på stedet.

Politiet ber folk i området om å høre på det politiet gir beskjed om.

Storbritannias statsminister Boris Johnson takker politiet og nødetatene fordi de kom så raskt.

Det er ikke første gang det skjer alvorlige hendelser på London Bridge. I 2017 ble sju mennesker drept og mange skadd. En varebil kjørte inn i en folkemengde på broen. Deretter angrep tre menn folk med kniv.