Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Slik minnes folk de drepte

Ofrene i Paris er i alles hjerter. Folk minnes dem med blomster, lys og seremonier.

Blomster ligger tett i tett utenfor gjerdet til konsertlokalet Bataclan i Paris i Frankrike. Der inne ble 89 mennesker drept av terroristenes kuler. Dette og flere angrep skjedde fredag kveld. Ved blomstene holder folk rundt hverandre og tørker tårer.

Søndag kveld var 129 mennesker døde etter terroren i Paris, ifølge franske myndigheter. Over 350 mennesker ble skadd i angrepene. Tilstanden er fortsatt kritisk for over 90 av de skadde. Dermed kan enda flere ende med å dø på grunn av terroren. Åtte terrorister var trolig med på alle angrepene i den franske hovedstaden, skriver nyhetsbyrået NTB.

I sentrum av Paris var det en minnestund søndag kveld. Flere tusen var samlet på Place de Republice. Men plutselig brøt det ut panikk. Årsaken var smell fra kinaputter. Flere hundre begynte å løpe, før situasjonen roet seg igjen. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

I katedralen Notre Dame ble det holdt en religiøs messe for ofrene. Både i og utenfor kirken kom det mange sørgende. Det var kø for å komme fram.

Folk har samlet seg alle steder i Paris der det var angrep. Der er det lagt ned blomster og tent lys.

Rundt i verden har folk besøkt de franske ambassadene. Også der er det lagt ned blomster. Politikere og andre har skrevet i en bok for kondolanser. Det har vært taler og møter om hva som skal skje videre. Og på sosiale medier deler ofres familier og folk som overlevde angrepene sine tanker om det som har skjedd. Også i idretten har det vært markeringer.

Samtidig fortsetter den franske og internasjonale etterforskningen i saken. Den islamske staten (IS) har tatt på seg skylda. Søndag kveld var det kjent hvem tre av de åtte gjerningsmennene var, skriver flere medier.

LES MER HER: Blodbad i Paris

LES OGSÅ: – Minst 35 drept i flere angrep i Paris