Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Spansk sykepleier ebola-smittet av pasient

En spansk sykepleier er smittet med ebola. Hun jobbet ved et sykehus der to ebola-pasienter døde.

En spansk sykepleier jobber ved sykehuset i Madrid i Spania. Der døde to pasienter av viruset ebola nylig. Kvinnen ble smittet av ebola da hun behandlet pasientene. Det er første gang noen er smittet av ebola utenfor Vest-Afrika.

Den 44 år gamle sykepleieren testet positivt på sykdommen. Så ble hun lagt i isolat. Det er et eget spesielt isolert rom. Tilstanden hennes beskrives som stabil.

– To prøver er gjennomført. Begge er positive, sier en talsmann for det regionale helsedepartementet i Madrid mandag.

Ana Mato er helseminister i Spania. Hun fortalte at kvinnen begynte å føle seg dårlig tirsdag i forrige uke. Hun ble innlagt på sykehus mandag morgen med høy feber.

Sykepleieren jobber ved sykehuset La Paz-Carlos III i Madrid. Hun var med og pleiet to spanske prester. De ble behandlet på sykehuset etter å ha blitt smittet av ebolaviruset i Vest-Afrika. Begge prestene døde få dager etter at de ble innlagt.

Sykepleieren reiste på ferie etter at den ene presten døde. Hun var bortreist til hun ble dårlig. Det betyr at hun kan ha smittet andre. Spanske myndigheter forsøker nå å få kontroll på dette, skriver spanske medier.

30 andre helsearbeidere som deltok i behandlingen av de to prestene som til slutt døde av ebola, overvåkes også nøye.

Sykepleieren er den tredje pasienten som behandles for ebola i Spania.

Den spanske presten Miguel Pajares ble smittet av ebola i Liberia. 75-åringen døde på sykehuset i Madrid 12. august. Manuel Garcia Viejo er annen spansk misjonær. 69-åringen ble smittet i Sierra Leone. Han ble sendt hjem til det samme sykehuset. Der døde han 25. september.