Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

To pågrepet for terrorplaner i Brussel

Belgisk politi har pågrepet to personer. De er mistenkt for å planlegge et angrep nyttårsaften.

To personer er pågrepet av politiet i Belgia. De er mistenkt for å planlegge et terrorangrep. Angrepet skulle skje nyttårsaften i hovedstaden Brussel.

Søndag og mandag ble til sammen seks personer tatt inn til avhør, ifølge den belgiske påtalemyndigheten. Fire av dem ble løslatt, mens to fortsatt er pågrepet. De er siktet for å ha brutt landets terrorlover.

– Vår etterforskning avdekket alvorlige trusler om et angrep. Det skulle være mot symbolske mål i Brussel under nyttårsfeiringen. Det skriver påtalemyndigheten i en melding.

Politiet pågrep de mistenkte etter en politiaksjon. Det skjedde i Brussel, i provinsen Vallonsk Brabant og i byen Liege, øst i landet. Det melder den belgiske kanalen RTBF. Politiet fant militæraktige klær og propaganda fra terrorgruppa Den islamske staten (IS). Men de fant ikke våpen eller ting som kan eksplodere, sier påtalemyndigheten.

Ifølge RTBF skal politimenn ha vært målet for det planlagte angrepet. Og avisa Het Nieuwsblad melder at sikkerheten er skjerpet ved politistasjoner i Brussel.

Pågripelsene har ikke noe å gjøre med angrepene i Paris i Frankrike i november, sier politiet. Der ble 130 mennesker drept. Både fransk og belgisk politi jakter fortsatt på 26 år gamle Salah Abdeslam. Belgieren skal ha vært den eneste av terroristene som slapp unna etter terrorangrepene i Paris.

LES MER HER: To til siktet for Paris-terror