Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Verden fordømmer angrepene i Spania

Ledere i verden fordømmer angrepene i Barcelona og Cambrils i Spania.

USAs president Donald Trump, pave Frans og Russlands president Vladimir Putin. Alle fordømmer terror-angrepene i Spania. Torsdag ettermiddag kjørte en varebil ned en av hovedgatene i Barcelona. 13 ble drept og 100 ble skadd.

– USA fordømmer terror-angrepet i Barcelona i Spania. Vi vil gjøre alt som er nødvendig for å hjelpe. Vær tøffe og sterke. Vi elsker dere! skrev president Donald Trump på nettstedet Twitter.

 

 

Natt til fredag stoppet politiet et mulig terror-angrep i byen Cambrils. Byen ligger 120 kilometer sør for Barcelona. Politiet skjøt og drepte fire angripere i byen. De kjørte bilen på en trafikkert gågate. Sju mennesker er skadd. To av dem er alvorlig skadd, skriver kanalen NRK.

Russlands president Vladimir Putin ba verden samle seg til kamp mot terror.

Frankrikes president Emmanuel Macron skrev også en melding. Han viser støttet med Barcelona. Donald Tusk er president i Den europeiske union (EU). Han skriver at hele Europa står sammen med Barcelona.

Lignende meldinger har kommet fra mange statsledere i Europa. Også sikkerhetsrådet i verdensorganisasjonen FN fordømmer angrepet. De kaller det et «barbarisk og feigt terrorangrep».

– Medlemmene i sikkerhetsrådet uttrykte sin dypeste medfølelse overfor ofrenes familier og Spanias regjering. De ønsker de skadde raskt blir friske, heter det i en melding.

– FN viser solidaritet med den spanske regjeringen i kampen mot terror og voldelig ekstremisme. Det sier FNs generalsekretær, António Guterres.

– Jeg fordømmer det forferdelige angrepet i Barcelona. Mine tanker går til alle berørte. Vi står samlet i kampen mot terror, skriver Jens Stoltenberg på Twitter. Han er generalsekretær i forsvars-samarbeidet NATO. 

Pave Frans er veldig bekymret over angrepene torsdag. Det forteller en talsmann i Vatikanet. Paven følger utviklingen og ber for ofrene og deres familier.

Den spanske kongefamilien har også kommet med en uvanlig krass uttalelse: «De er snikmordere, kriminelle som ikke får terrorisere oss. Hele Spania er Barcelona».

Også fotballklubben Barcelona er skremt av angrepet. Lionel Messi sa at folk må avvise enhver voldshandling.

– Det er mange flere av oss som ønsker å leve i en verden i fred, uten hat, sier han.

 

LES MER: 13 drept i angrepet i Barcelona
LES MER: Politiet stoppet nytt angrep