Kultur

Dette vet vi om «Maskorama»-karakterene

Siste runde med gjetteleken er til helgen. Det er tre karakterer igjen. Hva vet vi egentlig om karakterene? Klar Tale forsøker å hjelpe deg med å gjette riktig.

Programmet der kjente personer skjuler seg bak masker og synger foran publikum nærmer seg slutten. Det heter «Maskorama».

Vi som ser på skal finne ut hvilken person som skjuler seg bak masken.

Det som startet med åtte karakterer, er nå tre. Frosken er ute. Bak masken var programleder og forelegger Arve Juritzen. Det var kun 16 personer som gjettet at det var ham. Heldiggrisen er også ute. Det var Christian Ringnes. En av Norges rikeste menn. Havfruen har også blitt avslørt. Det var programleder og artist Haddy N’jie. Nissen, som alle trodde var en kort person, var politiker Abid Raja.

Sist lørdag måtte nøkken forlate konkurransen. Det var artist og sanger Margaret Berger som skjulte seg bak masken.

Til helgen er det siste runde med gjetting. Det er tre karakterer igjen. De skal kjempe mot hverandre i finalen. Bamsen, dragen og snømonsteret kan fortsatt vinne konkurransen. På lørdag vil vi få vite hvem alle er. Klar Tale har forsøkt å samle alle hintene, slik at du kan gjette flest riktige blant familie og venner.

Maskorama

Bamsen

Som ung bamse skjønte den tidlig at den ikke var som alle de andre lekene. Den liker å trøste andre og gjøre andre glad. Bamsen er ikke den mest aktive, men kanskje bor det mer i bamsen enn det vi ser?

Vi får se et rosa barnerom. Det å jobbe som vekter er også noe som har gått igjen i filmene. Bamsen har også sagt at den ikke hadde et ønske om å være som alle andre. Den elsker å reise og har fortsatt mange drømmer den ikke har oppfylt.

Under et program hadde hver karakter med seg en gave til detektivpanelet. Bamsen hadde med seg en tamagotchi, som er en leke fra 1990-tallet.

Bamsen har hatt på seg pysjamas, superhelt-kappe og sett ut som en motorsyklist. Den har også syklet på togskinner.

Et hint er St. Olav-statuen i Trondheim. Hva den betyr har vi ikke funnet ut av. Bamsen 1/8 på skjerfet sitt.

Bamsen elsker dyr. Dens favorittfilm er The Greatest Showman.

– Jeg elsker å sitte i godt selskap med alle de andre dyrene. Selv om jeg har fått tildelt plass, synes jeg det er stor stad når jeg får prøve de andre stolene også. Jeg har lært av de beste og hatt mange forbilder, sier bamsen.

– Jeg har elsket veien det har ført meg på. Men mens jeg har reist på de vakre skinnene, bygd gjennom generasjoner, har jeg sett skogen seile forbi, selve symbolet på frihet. Det er en skummel ferd å ta for en liten bamse som meg, sier den.

Klar Tale tror bamsen er Ingeborg Walther.

Maskorama

Dragen

Dragen har framført veldig ulike sanger på programmene. Den flørtet med publikum og detektivene. Det virker som dette er en person som har stått på en scene før.

– Dragen har definitivt en mykere side, sier Ådland.

På introduksjons-videoen til Dragen spiller han sjakk inni ei grotte. Rundt den er det også ballonger. Dragen sier at den bruke mye av tiden sin inni ei grotte som liten. Og de som kommer på besøk til grotten vil føle seg hjemme.

– Noen vil kalle dette et slags comeback, sier dragen.

Tallet 23 går igjen i videoene. Den hadde også tallet på skjorten sin. Den har reist mye og har ofte blitt kalt luring.

Som en fysisk gave hadde dragen med seg et nesehorn til detektivpanelet. Dragen føler seg hjemme på en scene. Det har alltid vært en barndomsdrøm.

Favorittfilmen til dragen er Hercules. Sist program hadde den også på seg sorte vinger.

– Jeg har så lyst til å vise dere hvem jeg egentlig er. For jeg er ikke så skummel som dere kanskje tror. Vi drager prøver jo bare å være snille og greie hele tiden, sier dragen.

– Det som er litt morsomt, er at jeg faktisk har mottatt en pris for det stikk motsatte av det jeg gjør nå. Stikk motsatt, tenk på det, sier den.

Klar Tale tror dragen er Victor Sotberg.

Maskorama

Snømonsteret

Snømonsteret føler seg heldig som får jobbe med noe den elsker. Under introduksjons-videoen ser vi kjemisk væske og periodesystemet.

– Den er en sjarmør og veldig raus. Den byr gjerne på en kopp iskaffe om du skulle ta turen innom hulen den bor i, sier Ådland.

Snømonsteret var mer glad i oppmerksomhet nå enn tidligere. Den liker det kaldt og har et belte rundt kroppen med stjerner på.

– Jeg liker å finne de rette kombinasjonene og sammensetningene, sier snømonsteret.

Den hadde med seg en spåkopp til detektivene. På papiret stod det «No More Compromises».

Dens beste minner kommer fra samarbeid med andre monstre.

Mange ønsker å sette slike monster i bur og holde dem på et trygt sted. Selv har han valgt å la seg lokke inn i buret og følge reglene.

Snømonsteret er veldig glad i skog og natur. Men vil gjerne gjøre det med flere, og ikke alene. Dens favorittfilm er James Bond.

Detektivpanelet har også fått en stjernekikkert i gave av monsteret.

– Jeg skal ikke lyge. Når jeg viser meg frem, så blir jeg fortsatt litt nervøs. Men ettersom årene har gått, har jeg blitt mer og mer komfortabel i min egen pels. Jeg er trygg på å vise fram både mine gode og mindre gode sider, sier snømonsteret.

– Jeg har blitt klappet for og ledd av, sier den.

Klar Tale tror snømonsteret er Sigurd Wongraven.

---

Kort om saken

  • Klar Tale har samlet de hintene vi tror er viktigst for å tippe riktig.
  • Hvem tror du skjuler seg bak maskene?

---



Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå