Norge

Dette liker turistene best med Norge

Mange besøker Norge i fjor. For å oppleve kultur, natur eller spennende aktiviteter.

I sommer var turistene tilbake for fullt i Norge. Stadig flere kommer for å oppleve alt det norske. I fjor ble Klar Tale med Ilham Nagi-Hamed på tur.

En ny undersøkelse viser hva turister liker å gjøre i Norge. Innovasjon Norge har laget den. De har intervjuet turister fra Norge og utlandet. Til sammen over 8.000 intervjuer.

De fleste utenlandske turister er på jakt etter stillhet og ro. Mens nordmenn er mer opptatt av kvalitetstid, ifølge undersøkelsen.

De unge er mest opptatt av å være fysisk aktive. Mange vil prøve noe nytt. Gjerne noe som er spennende, og som gir adrenalin. Det kan være aktiviteter som klatring og via ferrata.

Folk som har reist langt, vil gjerne oppleve natur. De vil ikke bare sitte stille. Selv om de søker stillhet og ro. Turistene gjør mange aktiviteter. Turer til fots er den mest populære aktiviteten ute.

Turistene jakter fjorder, fjell og midnattssol. De ønsker å se spektakulær natur.

Interessen for kultur, kunst og historie øker med alderen. Turister over 65 år er mest interessert i kultur. Mange vil lære om historie og kulturarv.

Noe har alle generasjoner til felles. Det ønsker å oppleve kulturen til stedet de har reist til. Folk vil smake på lokal mat. Dette fenger særlig de som har reist langt. Slik som gjester fra Sør-Europa og USA.

Turistene er godt fornøyde. De anbefaler gjerne Norge som reisemål til andre. Turistene synes spennende steder å besøke er viktig. At lokale folk er hyggelige er også viktig. Besøkende var mest fornøyd med stedet der de overnattet. I tillegg til gjestfriheten de hadde opplevd. De var minst fornøyd med været og utvalget av mat.

Undersøkelsen viser at kvinner er mer fornøyd enn menn. De eldste er mer fornøyd enn de yngste.

Folk er nesten like fornøyd som de var før pandemien. Det gjelder for norske turister. De fra utlandet er litt mindre fornøyd.






Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå