Norge

Vi kjøper færre klær og mer brukt

Nordmenn blir stadig mer positive til å handle brukte klær.

Brukthandel er bra for miljøet og lommeboka, blir det sagt. Det har nordmenn fått med seg.

Nordmenn kjøper klær sjeldnere enn før. Vi kjøper gjerne brukt når vi skal unne oss noe. Det viser en undersøkelse fra Finn.no. Det skriver de i en pressemelding.

Vi har blitt mer positive til å kjøpe brukte klær. Seks av ti voksne svarer at de har kjøpt brukte klær. Det er flere enn ved tidligere undersøkelser. Mye av årsaken er at de eldste også har begynt å handle brukt.

– Vi kjøper mer brukt enn noensinne. Det viser at samfunnet har kommet langt i å endre holdningene. Det å kjøpe brukt blir mer vanlig, sier Kathrine Opshaug Bakke hos Finn.

Også handel med brukte varer skal bli enklere. Det sa regjeringen fredag. De foreslår å endre brukthandel-loven. Det skal gjelde for de fleste varer. Planen er at endringer gjelder fra 1. juli i år.

– Norsk næringsliv får nå nye muligheter til å gjøre god og lønnsom butikk av brukte varer. Det sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Driver du butikk som selger brukte varer i dag? Da må du ha tillatelse fra politiet. Du må også oppfylle flere krav.

Reglene gjør at det er lettere å selge nye ting enn brukte. Og det vil regjeringen endre.

Det er fryktelig gammeldags, mener Vestre.

I framtiden kan flere slippe unna reglene. De skal kun gjelde for noen varer, som kunstverk og biler. Mens de som selger klær, vil få en lettere hverdag.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå