Norge

Arfan Bhatti møter i retten

Arfan Bhatti må møte i Oslo tingrett. Retten håper han vil forklare seg i saken han er siktet i.

Arfan Bhatti er siktet i en terrorsak. Norske myndigheter mener at han var med på å planlegge terrorangrepet i Oslo 25. juni 2022. Angrepet skjedde under pride.

Zaniar Matapour er tiltalt i saken. Han skøyt og drepte to personer. Ni personer ble skadd. Rettssaken mot ham foregår nå.

Bhatti kom til retten tirsdag morgen. Han er kalt inn som vitne. På vei inn i salen smilte han til Matapour før han ga ham en klem. Det skriver avisa VG.

På spørsmål fra dommeren svarte Bhatti at Matapour er en god venn.

Politiet etterlyste Bhatti internasjonalt etter angrepet i 2022. Senere ble han fengslet i Pakistan. Han ble fraktet tilbake til Norge fredag i forrige uke. I dag (tirsdag) møter Bhatti i Oslo tingrett. Retten vil at han skal forklare seg i saken.

Bhatti nekter straffskyld. Han viser blant annet til at han ikke var i Norge natten da Matapour gikk til angrep.

Sturla Henriksbø er statsadvokat. Han forventer at Bhatti ikke vil bidra særlig i retten. Det sier han til nyhetsbyrået NTB.

– Bhatti har som siktet ikke plikt til å forklare seg. Han ville ikke gi noen forklaring da han ble forsøkt avhørt i Pakistan. Forsvareren hans har sagt at han vil ha samme innstilling nå, sier Henriksbø.

Bhatti er norsk statsborger. Han har pakistansk bakgrunn. Bhatti har en kriminell fortid. Han er dømt for blant annet trusler, utpressing og vold. Det skrev kanalen NRK i en sak i 2022. Bhatti er 46 år gammel.

Bhatti har flere barn, skriver Nettavisen.

---

Dette er noen av bevisene mot Arfan Bhatti:

  • Bhatti og Matapour skal ha hatt mye kontakt. Bhattis kontaktinfo ble funnet på flere av Matapours enheter etter angrepet.
  • Aktor og E-tjenesten knytter ham til planleggingen av angrepet. Blant annet gjennom kontakt med en hemmelig agent i E-tjenesten.
  • Bhatti postet et bilde på Facebook dager før angrepet. Bildet viste et brennende prideflagg. Teksten til bildet blir tolket til å oppfordre til drap på homofile.

Kilde: NTB

---


Siste utgave

På forsiden nå