Kultur

Ny app skal gi sikrere trafikk

En ny app skal belønne bilførere. Det er dersom de ikke bruker mobilen under kjøring.

Appen Hold skal gi bilførere poeng og premier. Det er for hvert 20. minutt de klarer å la mobilen ligge under kjøring.

– Vi vil at folk skal bli mer oppmerksomme i trafikken. Bare ved en liten sjekk på telefonen kan du plutselig ha kjørt 100 meter, sier Mats Mathisen til avisa Aftenposten. Han er én av dem som har laget appen.

Prosjektet er i samarbeid med Statens vegvesen og YX 7-Eleven. Rita Aarvold leder prosjektet i Statens vegvesen. Hun sier de vil gi folk et hjelpemiddel. Det skal minne bilførere om å ikke bruke mobilen.

Bruker du mobilen mens du kjører? Da kan du få bot og opp til to prikker på førerkortet. Straffen ble justert opp etter nyttår.

Men folk brukte mobilen mens de kjørte 6,1 prosent mer i første halvår i år. Det er sammenlignet med samme periode i fjor. Dette skjer til tross for strengere straff. Det skrev Aftenposten i forrige uke.

Hold ble startet av tre norske studenter i København i Danmark i 2015. Appen belønner brukeren for å ikke bruke mobiltelefonen. Det kan være på skolen, på jobb eller nå i trafikken. Appen er finnes også i Storbritannia.

Siste utgave

På forsiden nå