Kultur

Lag din egen påskerebus

Trenger du tips til ting å finne på i påsken? Rebusløp er en fin aktivitet for hele familien.

Påskerebus er en fin aktivitet for både voksne og barn. Alle kan være med, og det er ingen regel for hvor mange dere kan være. Rebusen kan avslutte med en jakt på påskeegget.
Et rebusløp er en konkurranse. Dere kan konkurrere i lag eller en og en. Lag en løype rundt i huset eller ute. Der kan du sette opp ulike poster. Hver post har sin egen oppgave. 
Her er forslag til oppgaver som passer for alle: 
1. Kast på boks
Sett opp fire tomme bokser eller flasker. Lag en strek der dere kaster fra. Gi poeng for hvor mange av boksene hver enkelt treffer. 
2. Eggeløp
Legg et egg i en spiseskje og løp en runde. Den raskeste får flest poeng. Den tregeste får færrest. 
3. Quiz
Lag for eksempel 10 sprøsmål. Gi poeng for hvert riktig svar. Du kan bruke påskenøttene fra Klar Tale.
4. Erter i glass
Legg tørre erter i et glass. Husk hvor mange du har lagt oppi. Deltagerne gjetter på antallet. Den som er nærmest, får poeng 
5. Kims lek
Legg forskjellige ting på et bord. La deltagerne se på tingene i 30 sekunder. Legg så en duk over alle tingene. Gi poeng for alle tingene deltagerne husker. 
6. Chubby bunny
Legg en og en marshmellow i munnen. Si «chubby bunny» etter hver. Det er ikke lov til til å tygge eller svelge dem. Gi poeng for hver marshmellow deltagerne klarer å ha i munnen. 
7. Papirfly
Alle bretter papirfly. Gi poeng til den som kaster lengst.
8. Appelsin mellom beina
Gå en strekning med en appelsin mellom knærne. Mister du appelsinen, må du gå tilbake til start.
9. Finn ordet
Skriv et ord eller en setning i store bokstaver. Klipp ut alle bokstavene. Deltagerne skal prøve å sette sammen bokstavene til riktig ord eller setning.
10. Finn påskeegget
Her kan du lage en skattejakt. Skriv ned et hint om hvor deltagerne skal lete på en lapp. Der legger du en ny lapp med et nytt hint. Lag så mange lapper du ønsker, før du lager lappen med hintet om hvor påskeegget faktisk ligger. Lykke til!

God påske!

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå